ylakuva
RAAKA-AINEET

Raaka-aineet

Kattavan varastomme ansiosta tarjoamme myös kilpailukykyiset raaka-ainetoimitukset.

 

materiaalit vuorimies

 

Teräs on edennyt pitkälle sen varhaisesta käytöstä aaltopeltikattona. Se on kehittynyt pinnoitetuksi teräs­ohutlevyksi, jonka useat maalikerrokset levitetään auto­matisoidussa ja huolellisesti valvotussa valmistus­prosessissa. Pinnoitteen alle kätkeytyy terästä suojaava sinkkikerros, joka yhdessä maalipinnoitteen kanssa antaa lopputuotteelle hyvän kestävyyden korroosiota vastaan. Tänä päivänä maalipinnoitettu teräsohutlevy tunnetaan erittäin kestävänä rakennusmateriaalina, jota käytetään vaativissa olosuhteissa.

Materiaalin yleisimmät käyttökohteet, katot ja julkisivut asettavat materiaalille vaativat olosuhteet, joissa materiaalin pitää kestää auringon UV- säteilyä, kuumuutta, jäätä ja lunta. Pinnoitevalikoimasta löytyy jokaiseen käyttö­kohteeseen soveltuva vaihtoehto, joka säilyttää ­kirkkaan ilmeensä Pohjolan vaativissa olosuhteissa.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt ­valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti.

Värivalikoima on kattava sisältäen kotimaiseen ympäristöön parhaiten soveltuvat värisävyt kotimaisen värikartan pohjalta sekä laajan valikoiman muita vaihtoehtoja RAL-­värikartasta erikoisempien ratkaisujen toteuttamiseen. Suurempiin projekteihin haluttu värisävy on mahdollista ­tilata tehtaalta projektikohtaisesti sävytettynä käyttökohteen tarpeiden mukaisesti. Ulkonäöllisiin vivahteisiin voidaan vaikuttaa myös valitsemalla käyttökohteeseen parhaiten soveltuva sileä tai strukturoitu maalipinnoite, puolikiiltävänä tai mattana.
 

Kattopinnoitteet

Pohjolan olot vaativat kovuutta ja kykyä kestää ankaria olosuhteita. Olosuhteet vaihtelevat auringon paahteesta pureviin pakkasiin ja syksyn tuulisista myrskyistä kevään mukanaan tuomiin ilman epäpuhtauksiin.

Katto kohtaa ensimmäisenä kaikki vuodenaikojen mukanaan tuomat rasitteet. Siksi voidaankin sanoa, että katto on yksi rakennuksen tärkeimmistä kokonaisuuksista. Toisin kuin kattoa ympäröiviin olosuhteisiin, kattomateriaalin valintaan voi vaikuttaa valitsemalla materiaaliksi laadukkaasta kattopinnoitevalikoimasta vaihtoehdon, joka säilyttää kirkkaan ilmeensä vuodesta toiseen.

 

Pinnoitelaadut

PUR

Polyuretaani (Colorcoat® SDP 50) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka takuuaika on 25 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

PUR Matta

Polyuretaani matta (Colorcoat® SDP 50 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, ­himmeä takuupinnoite, jonka takuuaika on 25 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR Matta soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

 

Julkisivupinnoitteet

Rakennus voi yrittää sulautua paikalliseen ympäristöönsä tai erottautua siitä julkisivunsa avustuksella. Julkisivumateriaalina maalipinnoitettu teräsohutlevy on loistava materiaali, mahdollistaen monipuolisesti erilaisia toteutusvaihtoehtoja rakennuksen henkeä kunnioittaen.

Maalipinnoitettu teräsohutlevy tunnetaan erittäin kestävänä rakennusmateriaalina, joka kestää hyvin muovausta. Tämä antaa suunnittelijalle monipuoliset mahdollisuudet luoda kuhunkin ympäristöön rakennukselle parhaiten soveltuva ulkonäkö. Julkisivupinnoitevalikoima pitää sisällään useita värivaihtoehtoja, jotka viimeistelevät rakennuksen ulkonäön ympäristöön sopivaksi. Maalipinnoitettu pinta on erittäin helppohoitoinen ja säilyttää kirkkaan ilmeensä vuodesta toiseen.